Foto Tasnádi Szilárd, noul prefect de Cluj, a depus jurământul și a fost învestit oficial în funcție

Tasnádi Szilárd, noul prefect de Cluj, a depus jurământul și a fost învestit oficial în funcție
| Foto: Facebook.com/tasnadiszilard.official
Tasnádi Szilárd, noul prefect de Cluj, a depus jurământul și a fost învestit oficial în funcție
Tasnádi Szilárd, noul prefect de Cluj, a depus jurământul și a fost învestit oficial în funcție
Tasnádi Szilárd, noul prefect de Cluj, a depus jurământul și a fost învestit oficial în funcție

Prefectul județului Cluj, Tasnádi István Szilárd, de la UDMR, a fost învestit, joi, în funcţie, alături de cei doi subprefecţi, Irina Munteanu, de la PNL şi Camelia Sălcudean de la PLUS.

Cei trei au depus jurământul, joi, la Instituția Prefectului Cluj și au fost instalați în noile funcții. Tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la UDMR a fost numit noul prefect al județului Cluj, miercuri, de către Guvernul condus de premierul Florin Cîțu. La eveniment a fost prezent și liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.

„Astăzi, am depus jurământul ca cel mai tânăr prefect din țară. Voi servi toți cetățenii și toate instituțiile județului Cluj. Am început deja munca, au avut loc primele discuții, continuăm să construim județul Cluj”, a transmis noul prefect al Clujului, pe pagina sa de Facebook.

Szilárd susține că această funcție este o mare onoare pentru el și se declară conștient de responsabilitatea care vine odată cu postul de prefect. „Este o mare onoare pentru mine faptul că Uniunea m-a numit în funcția de prefect al județului Cluj. De asemenea, este o mare plăcere faptul că mulți oameni m-au felicitat și mi-au urat o muncă rodnică! Vă mulțumesc tuturor din suflet.

Știu că această poziție este plină de responsabilități, de multă muncă și de provocări cotidiene, dar în același timp, fiecare provocare îmi dă putere, iar fiecare problemă poate fi rezolvată. Consider că este datoria mea să stabilesc o bună cooperare cu toate autoritățile publice locale din județ, cu organele statului și cu instituțiile publice deconcentrate”, anunțase miercuri pe rețelele de socializare, Tasnádi Szilárd, înainte să ocupe oficial fotoliul de prefect al județului Cluj.

Scandal la Cluj din cauza numirii prefectului de către UDMR

Numirea prefectului de Cluj de către UDMR a iscat foarte multe controverse la nivelul organizației PNL Cluj. Transilvaniei. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, l-a atacat dur pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, care a cedat postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR, în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare.

De asemenea, Tișe a declarat că va propune în următoare ședință a Consiliului Județean Cluj demisia vicepreședintelui forului administrativ, Istvan Vakar (UDMR). Așadar, este pusă în pericol buna relație pe care PNL și UDMR o au la nivelul județului, în Consiliul Local Cluj-Napoca și la nivel de for județean.

Istvan Vakar a afirmat, miercuri, pentru ZIUA de CLUJ, că este o decizie neplăcută, dar nu a discutat încă cu Alin Tișe și speră că vor ajunge la o înțelegere. „Nu am reușit să vorbesc cu președintele Tișe. Trebuie să vorbim să vedem care este ideea politică, pentru că relația este foarte bună, funcționalitatea este în regulă. El a declarat asta în contextul numirii prefectului de Cluj de către UDMR, dar sunt două niveluri diferite de coaliție funcțională: una este guvernamentală, iar cealaltă este locală.

Coaliția locală este veche, de tradiție, nu e de conjunctură, precum cea guvernamentală. Sunt ferm convins că vom găsi o soluție, personal normal că m-a lovit declarația asta, dar trebuie să vorbim și să vedem care este treaba. Uman, evident este ceva supărător, dar politic trebuie să vedem despre ce e vorba, unde vor să ajungă cu treaba asta”, a declarat Vakar.

Comenteaza