Ministrul Finanțelor tras la răspundere. Adrian Câciu e chemat în Senat să explice deficitul bugetar al României

Ministrul Finanțelor tras la răspundere. Adrian Câciu e chemat în Senat să explice deficitul bugetar al României
| Foto: Captură video - Guvernul României

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, este chemat de USR la Ora Guvernului, în Senat, să explice motivele pentru care deficitul bugetar al României a atins niveluri record, iar costurile de finanţare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.
 

USR l-a convoacat pe ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la Ora Guvernului, în Senat. Acesta ar trebui să explice motivele pentru care deficitul bugetar al României a atins niveluri record, iar costurile de finanţare sunt unele dintre cele mai mari din Uniunea Europeană (UE).

Cine plătește „taxa de solidaritate”

De asemenea, ministrul Finanţelor trebuie să clarifice care sunt companiile cărora li se va aplica „taxa de solidaritate”.

USR vrea să afle dacă nu cumva aceasta este „pur şi simplu o taxă de solidaritate cu cei cu pensii speciale”.

Ministrul Câciu trebuie să ne explice de ce creşte deficitul bugetar şi de ce, în loc să reducă din cheltuieli şi să adopte măsuri care să stimuleze economia, guvernul adoptă măsuri care supraimpozitează munca şi cresc taxele pentru cei care produc. Şi eliminarea unor facilităţi fiscale, aşa cum preconizează ministerul să facă, tot creşteri de taxe sunt. Ministrul Câciu ar trebui să se gândească la felul în care se reduc costurile cu specialii şi cu sinecurile de partid pe care le inventează în fiecare zi guvernul - liderul senatorilor USR, Radu Mihail.
 
Comenteaza