Video Liderul PRO România Cluj propune introducerea unui „venit minim de criză”

Liderul PRO România Cluj propune introducerea unui „venit minim de criză”

Remus Lăpușan își dorește introducerea unui venit minim de criză de care ar urma să beneficieze persoanele cu venituri mici.

Președintele PRO România Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ce ar însemna pentru cetățeni, acest ajutor de la autorități.

„Venitul minim de criză ar trebui să-i ajute pe toți cei care au probleme în acest moment să depășească situația existentă. Dacă ne gândim că vine iarna, se desființează locuri de muncă, trebuie să facem în așa fel încât la nivel social să existe un echilibru, să existe echitate și în primul rând, să existe pacea socială.

Trebuie să asiguri la toată populația un venit minim, cu care să reușească să meargă înainte. Venitul minim de criză, eu cred că e soluția pentru perioada care o traversăm și la fel mi se pare ciudat că la 97 de miliarde de lei pe care îi avem în acest moment deficit, ar trebui să înceapă Guvernul să facă niște calcule clare legate de acest venit minim de criză”, a declarat la ZIUA LIVE Remus Lăpușan.

Candidatul PRO România Cluj la Camera Deputaților susține că, Guvernul nu au reușit să facă un plan de anticriză de la începutul pandemiei de COVID-19.

„Deci trebuia ca, până în acest moment să existe un plan, care să fi fost comunicat. În momentul în care apar asemene situații, trebuie să ai un plan anticriză. Eu sunt foarte nemulțumit că nu a fost comunicat un asemenea plan. Mie mi se pare că ducem lipsă de management la nivel administrativ și de aceea cred că prin experiența pe care o am sau prin ceea ce cunosc, aș putea să vin cu niște completări foarte corecte și foarte la obiect, pe ceea ce înseamnă legislația în foarte multe domenii de activitate”, a explicat Remus Lăpușan.

Potrivit lui Lăpușan, plafonul ar fi de 2.000 de lei lunar pentru o persoană singură şi 1.500 de lei lunar pentru fiecare membru de familie.

Comenteaza