Ce spune Orban de revenirea în fruntea Guvernului dacă câștigă alegerile din PNL: „Asta e cea mai probabilă evoluție după congres”

Ce spune Orban de revenirea în fruntea Guvernului dacă câștigă alegerile din PNL: „Asta e cea mai probabilă evoluție după congres”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirmă, întrebat fiind despre ipoteza revenirii în fruntea Guvernului, dacă va câştiga alegerile din partid, că "asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie".

Președintele Camerei Deputaților este de părere că Partidul Național Liberal trebuie să facă performanță la guvernare până la următoarele alegeri din 2024.

"Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie. Pentru mine, cartea de vizită a Partidului Naţional Liberal în următorii ani, până la alegerile care vor fi toate în 2024, este performanţa la guvernare, măsura în care Guvernul are capacitatea de a fructifica toate oportunităţile pe care le avem în perioada asta”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la postul B1 Tv, potrivit news.ro.
 
Întrebat cum vede o revenire la Guvern, Orban nu a dat un răspuns concret privind modalitatea tehnică în care ar prelua funcţia de prim ministru, însă a arătat că "preşedintele fiind responsabil, este posibil să se ajungă la nevoia ca preşedintele PNL să preia poziţia de premier".
 
În ceea ce priveşte ideea unei candidaturi a preşedintelui PNL pentru alegerile prezidenţiale, Orban a afirmat: "Eu nu cred că un om serios, responsabil, un om care e onest, sincer faţă de public putea să facă pe niznaiul şi să nu răspundă la această întrebare sau să dea un non-răspuns".
 
Întrebat săptămâna trecută, într-o emisiune televizată, dacă vizează o candidatură la funcţia supremă în stat, contracandidatul lui Orban, Florin Cîţu, a răspuns: "Pas cu pas".

Comenteaza