Parcursul de vis în EuroCup a luat sfârșit. U-BT Cluj-Napoca a pierdut cu London Lions

Parcursul de vis în EuroCup a luat sfârșit. U-BT Cluj-Napoca a pierdut cu London Lions
| Foto: euroleaguebasketball.net

Campioana României și-a încheiat aventură europeană din acest an în sferturile de finală, în urma unui eșec în fața britanicilor, scor 91-79.

Presiunea meciului s-a simțit încă de la prezentarea echipelor, iar tensiunea era aproape palpabilă după primele secvențe ale jocului. Presiunea din tribune a părut copleșitoare, în mod surprinzător, pentru "studenți", care au început modest. În schimb, oaspeții și-au văzut de joc, iar după 10 minute conduceau cu 29-18.

Sfertul secund a consemnat multiple încercari de revenire ale campioanei României, toate oprite mai repede decât și-ar fi dorit cei 10.000 de fani prezenți în BT Arena. Elevii lui Mihai Silvășan au suferit la capitolul inspirație în ofensivă, în timp ce câteva decizii discutabile ale arbitrilor au încurcat și jocul defensiv. Așadar, la pauză ecartul era unul descurajator, 51-37 în favoarea celor de la London Lions.

După revenirea de la vestiare a început și cursa pentru reducere diferenței. Susținuți necondiționat din tribune, baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au arătat un nivel mai bun și s-au apropiat de echipa britanică. Efortul s-a oprit, însă, la -8, iar cu 10 minute înainte de final, London Lions avea din nou un avantaj consistent, scor 74-60.

Oaspeții au început cel de-al patrulea sfert cu un parțial de 6-0 și s-au dus la +20. Apărarea clujeană avea să fie la înâlțime în minutele ce au urmat, iar ecartul a fost redus la jumătate cu 5 minute rămase până la final. Speranța era încă vie în cele 10.000 de inimi din BT Arena, însă finalul avea să fie unul dureros. U-BT Cluj-Napoca a pierdut în fața celor de la London Lions, scor 91-79, iar aventura de vis în EuroCup s-a încheiat în sferturile de finală.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Bryce Jones (23 de puncte, 5 pase decisive), urmat de Mareks Mejeris (15 puncte, 4 recuperări) și D.J. Seeley (15 puncte, 3 recuperări).

Comenteaza