Un nou succes pentru U-BT. Clujenii preiau conducerea în semifinala cu FC Argeș

Un nou succes pentru U-BT. Clujenii preiau conducerea în semifinala cu FC Argeș
| Foto: u-bt.basketball

Formația antrenată de Mihai Silvășan a câștigat primul meci al seriei, scor 91-71.

Campioana României a început excelent jocul, cu un parțial de 9-2. Oaspeții au oferit, însă, o replică solidă și au redus constant din ecart, reușind chiar să preia conducerea. Totuși, clujenii au încheiat primele 10 minute în avantaj, scor 28-22.

În sfertul secund, timp de minute bune, U-BT a controlat jocul și a menținut distanța față de adversari. Chiar și așa, din cauza unei căderi în ofensiva "studenților", piteștenii au egalat la 36 și chiar au preluat din nou conducerea pe tabelă. Elevii lui Mihai Silvășan au revenit, iar la pauză aveau un avantaj de 4 puncte, scor 49-45.

Imediat după revenirea pe parchet, Mihai Măciucă a reușit două aruncări de la mare distanță, care au dus pentru prima dată la un ecart format din două cifre. Ajutați și din tribune, clujenii au reușit să mențină un ritm bun, iar cu 10 minute înainte de final conduceau, scor 67-55.

Moralul oaspeților a fost la pâmânt în cel de-al patrulea sfert, iar U-BT Cluj-Napoca s-a îndreptat spre un succes care a extins seria de invincibilitate pe plan intern. Campioana României s-a impus cu 91-71 și conduce seria semifinală la general cu 1-0.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Bryce Jones (19 puncte, 5 pase decisive), urmat de Mihai Măciucă (16 puncte, 3 pase decisive) și Andrija Stipanovic (13 puncte, 7 recuperări).

Comenteaza