Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la primăria Cluj-Napoca: „Vreau o administrație deschisă și transparentă”

Ramona Strugariu și-a lansat candidatura la primăria Cluj-Napoca: „Vreau o administrație deschisă și transparentă”
| Foto: captură video

Pretendenta la fotoliul de edil al lui Emil Boc susține că își dorește ca banii europeni să fie cheltuiți „cu cap”, iar Centura Metropolitană trebuie să fie prioritatea zero pentru administrația orașului.

Ramona Strugariu, europarlamentar și copreședinta Partidului REPER, și-a lansat, sâmbătă, candidatura la primăria municipiului Cluj-Napoca. La evenimentul organizat pe pietonala din zona Monumentului Memorandiștilor au participat și europarlamentarii Dacian Cioloş și Dragoș Pîslaru.

Am venit cu multă încredere în această candidatură. Am primit multe întrebări legate de faptul că o moldoveancă vine să candideze la Cluj-Napoca. Am înțeles că domnului Ciolacu, la Timișoara, i-a fost rușine că l-a asociat lumea cu Moldova. Iată că unei moldovence nu îi este rușine să vină să candideze la Cluj-Napoica. E adevărat că împreună cu o echipă de oameni formidabili din Cluj-Napoca și din județul Cluj, care atunci când au decis să candideze nu au făcut-o doar ca simpli locuitori ai acestui oraș, ci au făcut-o ca să asume Clujul ca pe o misiune. Eu cred în această misiune.

Am intrat în politică ca să construim ceva. Vreau o administrație deschisă și transparentă. Am învățat ani la rând cum se face asta. Vreau să fim ascultați și să ascultăm. Îmi doresc foarte mult să fim permanenți conectați la oameni. Vrem să înființăm un Consiliul Local Consultativ. Vreau ca oamenii să fie implicați în ceea ce privește proiectele Clujului. De asemenea, vrem un Cluj curat, cu plămâni verzi, sustenabil și accesibil. Centura Metropolitană trebuie să fie prioritatea zero din marile proiecte de infrastructură. Vreau să folosim banii europeni cu cap”, a afirmat Ramona Strugariu.

Dacian Cioloș, capul de listă al partidului REPER la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, a lăudat-o pe Ramona Strugariu, despre care a spus că a avut curajul și bărbăția să-și asume decizia de a candida.

„Eu vin mereu cu plăcere la Cluj. Aici mi-am petrecut perioada studenției. Aici m-am format ca om și am simțit ce înseamnă o comunitate care a crescut foarte mult. Clujul a fost tot timpul un stindard pentru Transilvania și România. Astăzi, Clujul este o referință românească și în Europa, între orașele europene. În mod natural și normal mă simt foarte bine aici. Mă bucur să văd că am colegi și prieteni atrași de Cluj. Sunt aici să o susțin pe Ramona. Are curajul și bărbăția să vină să candideze la Cluj. Ramona se potrivește foarte bine acestui oraș. Ea are niște calități care se potrivesc foarte bine nevoilor Clujului în această perioadă”, a declarat Dacian Cioloș.

Dragoș Pîslaru, eurodeputat și copreședinte REPER, a precizat că municipiul Cluj-Napoca trebuie să-și asume rolul unui oraș care să fie un motor pentru ce este în jurul său.

„Noi încercăm să profesionalizăm politica. Vrem să venim cu nișe soluții care să ajute țara asta să meargă într-o direcție pro-europeană și modernă. Clujul s-a modernizat. Nimeni nu poate să spună contrariul, dar Clujul are nevoie de o inimă. Un asemenea oraș trebuie să devină un model în ceea ce privește calitatea vieții. Nu doar asfaltul, nu doar construcțiile. Ramona pune pe masă ceea ce a lipsit Clujului în ultimii ani. Acest oraș s-a concentrat doar pe zona centrală, dar trebuie să-și asume rolul de un oraș care să fie un motor pentru ce este în jurul său”, a spus europarlamentarul.

Comenteaza