De astăzi, devine omul fără nume. Impostorul

De astăzi, devine omul fără nume. Impostorul
ZIUA de CLUJ a decis să nu îi mai scrie numele şi să evite, pe cât posibil, să îi mai publice fotografia. Ceea ce a făcut el e de neiertat.

Omul acesta s-a insinuat prin fraudă în vieţile noastre. Ne-a luat de fraieri pe toţi. Şi-a falsificat diploma de licenţă, pentru a părea cine nu este (AICI). Nu e vorba de studii aici. Sunt destui oameni inteligenţi, care nu au urmat nicio zi de facultate.

Sunt destui români care cunosc legile ţării mai bine decât cei care au absolvit Dreptul. Deci nu e vorba de studii, ci de bun simţ. De lipsa lui. Nu aş avea nimic împotrivă să fiu condus de un om cu 10 sau 12 clase, dar de ispravă. Am, însă, o problemă să fiu condus de cineva care mă ia de prost.

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean a fost angajat consilier juridic la Beliş şi Sânpaul. A avut funcţii de conducere la Electrica şi la Hidroserv. Pe principiul Dumnezeu te ajută, tu măcar cumpără-ţi bilet la loto, pe omul acesta partidul l-a sprijinit, însă el trebuia să aibă măcar diploma care să-i permită să profeseze. S-a dovedit că o deţinea în fals.

Oricât am îndulci termenii, asta se numeşte furt. Fiecare salariu pe care l-a luat de la stat, şi a încasat sume frumoase de bani - la Hidroserv câştiga peste 6.000 de lei pe lună! - a fost însuşit prin furt din buzunarul nostru. Întotdeauna am avut impresia că nu ştie cum să facă lucrurile corect, dar că este tobă de şmecherii. Acum ştiu de ce. Mereu am avut senzaţia că a citit doar lecturile obligatorii. Acum mă gândesc că nici pe acelea.

Am auzit că se compară cu Ponta - plagiatorul. Şi ce a făcut Ponta este un furt - şi-a însuşit munca altcuiva, iar lumea academică s-a străduit să îl apere pe pungaşul ajuns premier. Aici însă vorbim despre chestiuni mult mai grave şi mai simplu de dovedit. Se numesc fals şi uz de fals şi se pedepsesc cu închisoare. Dacă procurorii nu au ajuns încă la uşa lui, nu înseamnă că nu mai merg deloc, ci că probabil sunt pe drum.

Până ajung procurorii, ZIUA de CLUJ a decis să facă un prim pas. Am hotărât să nu îi mai pomenim numele în articolele de pe website şi din ziarul print, respectiv să evităm să îi mai publicăm fotografia. În fraza următoare o vom face pentru ultima dată: Mihai Seplecan, eşti un impostor proţăpit în fruntea judeţului şi ne faci de râs; ia-ţi diploma falsificată şi du-te acasă!

Comenteaza