Programul "Prima casă" continuă şi în 2019

Programul "Prima casă" continuă şi în 2019

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că "Programul "Prima casă" va continua, pentru că a fost util în economie, dar se doreşte a fi un program social clar."

 

"Noi vom bugeta în continuare programul "Prima casă" pentru că a fost foarte util în economie. Nu ştiu exact acum suma, dar în ianuarie o să vedeţi exact cu cât anume vom bugeta", a spus Teodorovici.

Întrebat dacă va fi un plafon de vârstă sau de venit, şeful de la Finanţe a precizat că nu vrea să anticipeze, pentru că nu are toate datele. "Probabil săptămâna viitoare...Dacă se schimbă ceva faţă de cadrul legal care a reglementat prima casă vor fi astfel de modificări legislative puse din timp transparente pe site MFP, dar vom continua cu acest program şi în 2019", a subliniat Teodorovici.

Şeful de la Finanţe a ţinut să reitereze că statul nu a anticipat niciun leu de pe urma " taxei pe lăcomie", "Nu ne bazăm pe ea, este zero în buget, vrem să descurajăm banca să mai aplice dobânzi atât de mari şi de nejustificate faţă de români. Şi în energie la fel, noi pierdem ca stat prin acele taxe în zona de energie pentru că dividendele vor fi mai mici. Eu stat câştig mai puţin, dar tocmai pentru economie, pentru consumatorul casnic este măsura aceasta luată", a spus Teodorovici.

Comenteaza