UE oferă bilete de tren pentru 35.000 de tineri pentru a vizita Europa

UE oferă bilete de tren pentru 35.000 de tineri pentru a vizita Europa

Comisia Europeană lansează astăzi apelul de toamnă DiscoverEU, care va oferi bilete de tren pentru 35.000 de tineri pentru a vizita Europa. 

Apelul este deschis începând de astăzi și până la 25 octombrie pentru candidații din țările participante la programul Erasmus+. Pentru a câștiga un bilet, tinerii sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la cinci întrebări și la o întrebare de departajare.

Candidații născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2004, care vor trece cu succes testul de selecție, vor putea călători în Europa timp de 30 de zile în perioada 1 martie 2023 – 29 februarie 2024.

"Anul 2022 este Anul european al tineretului, iar acesta este un moment esențial în istoria europeană. Trebuie să ne concentrăm atenția asupra generațiilor tinere, să le ofere posibilitatea de a-și lărgi orizonturile, pentru ca tinerii să poată construi o lume mai conectată și mai tolerantă. Acesta este obiectivul urmărit de DiscoverEU. Călătorind, tinerii pot și să exploreze diversitatea Europei, dar și să găsească atât de multe similitudini", a declarat Mariya Gabriel , comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

În cadrul Anului European al Tineretului 2022, numărul de bilete puse la dispoziție a crescut la un total de 70.000 în acest an.

Întrucât DiscoverEU face acum parte din programul Erasmus+, se pot înscrie și participanți din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Beneficiarii vor continua să primească un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile.

Comenteaza