Desert de toamnă. Gris cu lapte şi dulceată

Desert de toamnă. Gris cu lapte şi dulceată

Reţeta de gris cu lapte şi dulceată este una pe care fiecare dintre noi a mancat-o în copilărie.

Ingrediente

lapte - 300 ml
gris - 50 grame
zahar brun - 20 grame
unt - 20 grame
sare - 1 praf
esenta de vanilie - cativa ml

Pentru servire:

dulceata de afine - dupa gust

Metoda de preparare

Intr-o cratita cu fundul mai gros se pune laptele impreuna cu praful de sare, zaharul si se aduce la punctul de fierbere. Dupa ce laptele a dat in clocot se adauga grisul in ploaie si se amesteca cu telul astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Cam ca la mamaliga. Grisul cu lapte se fierbe timp de 7-8 minute pana cand se ingroasa si ajunge la consistenta potrivita. Daca va place mai moale sau mai tare ajutati timpul de gatire. Dupa ce grisul cu lapte a ajuns la consistenta dorita se adauga cateva picaturi de esenta de vanilie sau alta aroma si cubuletul de unt care va face ca grisul nostru sa fie cremos. Se amesteca si se lasa sa se tempereze.
Se serveste cu dulceata sau gemul preferat deasupra.

 

Comenteaza