Ce e bine să mănânci înainte să te pui la somn! Lista alimentelor care îți dau un somn liniștit

Ce e bine să mănânci înainte să te pui la somn! Lista alimentelor care îți dau un somn liniștit
| Foto: playtech.ro

Te confrunți cu insomnii și îți dorești să ai un somn odihnitor? Iată lista alimentelor care te ajută să dormi mai bine.

Kiwi
Un studiu recent a arătat faptul că un somn bun poate fi influențat de consumul de kiwi. În cadrul studiului, cercetătorii au remarcat că persoanele care au consumat două fructe de kiwi cu o oră înainte de culcare au adormit mai repede și au dormit mai mult. De asemenea, aceștia au avut o calitate mai bună a somnului.

Pește
Și peștele gras poate garanta un somn bun. Printre speciile recomandate de specialiști se numără somonul, macroul, heringul, păstrăvul, sardinele și tonul. La rândul lor, acestea conțin cantități mari de vitamina D, și de acizi grași omega 3. Pe lângă un somn bun, vă veți putea bucura și de energie pe tot parcursul zilei.

Carnea de curcan
Nu numai consumul de peșete înainte de culcare poate garanta un somn bun ci și consumul de carne de curcan. Acesta se remarcă prin conținutul ridicat de triptofan, care poate crește nivelurile de serotonină și melatonină.

Bananele
Dacă ne dorim un somn odihnitor, putem consuma o banană înainte de culcare. La rândul său, acest fruct conține aminoacid triptofan care induce somnul, dar și magneziu și potasiu care susțin sistemul nervos.

Laptele
De pe lista alimentelor care pot ajuta la obținerea unui somn odihnitor nu poate lipsi laptele. La rândul său, acest produs conține triptofan dar și mai mulți micronutrienți care susțin sinteza melatoninei. La acestea se adaugă și concetrația mare de calciu, care poate contribui la relaxarea musculară.Dacă nu reușiți să dormiți bine, ar trebui să consultați, totuși, un medic. Acesta vă va ajuta să obțineți somn bun.

sursă: playtech.ro.

Comenteaza