Video Un preot a ținut o slujbă în slip, pe un altar dintr-o saltea gonflabilă

Un preot a ținut o slujbă în slip, pe un altar dintr-o saltea gonflabilă

Un preot catolic a provocat o polemică în Italia după ce a celebrat duminica trecută o liturghie în mare, la Crotone, în regiunea Calabria, îmbrăcat doar în slip, folosind o saltea gonflabilă drept altar, relatează AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, arhiepiscopia din Crotone a criticat decizia preotului, argumentând că "celebrarea euharistică dispune de un limbaj specific alcătuit din gesturi şi simboluri care trebuie respectate şi preţuite, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitate". "Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi atenţie la simboluri", a transmis arhiepiscopia.

Din cauza căldurii foarte mari şi a lipsei de umbră, Mattia Bernasconi, un preot din Milano, a ales să celebreze în apele Mediteranei liturghia, menită să încheie activităţile unei tabere de tineri voluntari milanezi din cadrul unei asociaţii, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Evenimentul a fost filmat şi făcut public. În imagini, preotul apare îmbrăcat într-un costum de baie, în faţa altarului său improvizat. Apoi au urmat cercetări, la inițiativa procurorului Giuseppe Capoccia. Examinarea articolelor și fotografiilor apărute mai ales pe rețelele de socializare sunt considerate o ofensă la adresa religiei catolice.

„Îmi cer scuze, nu a fost absolut intenția mea să banalizez Euharistia sau să o folosesc pentru alte mesaje de orice fel”, a scris ulterior preotul într-o scrisoare publicată pe site-ul parohiei, potrivit www.tgcom24.mediaset.it

"A fost pur şi simplu o slujbă pentru a încheia o săptămâna de lucru cu tinerii care au participat la tabără", a mai adăugat preotul.

Sursa foto: Captura video - www.tgcom24.mediaset.it

Comenteaza