NASA vrea să înceapă mineritul pe lună în următorul deceniu

NASA vrea să înceapă mineritul pe lună în următorul deceniu
| Foto: viledevil - Depositphotos.com

NASA (National Aeronautics and Space Administration) - Agenţia Spaţială Americană, are planuri ambiţioase pentru explorarea şi exploatarea resurselor de pe Lună, în deceniul următor. Intenţionează să înceapă mineritul.

NASA planifică să dezvolte resurse pe Lună, începând cu oxigenul şi apa, urmând să se extindă ulterior la fier şi pământuri rare. Agenţia spaţială americană are în vedere să înceapă mineritul pe Lună în 2032, într-un demers de a facilita explorarea spaţiului, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Gerald Sanders, cercetător la Centrul spaţial Johnston al NASA, subliniază importanţa dezvoltării accesului la aceste resurse pentru reducerea costurilor şi dezvoltarea unei „economii circulare”.

Sanders a declarat că NASA investeşte în faza de explorare pentru a înţelege mai bine resursele disponibile şi a reduce riscurile implicate în investiţiile externe.

NASA intenţionează să facă „săpături de testare” pe Lună, prin intermediul unei sonde de foraj care va fi trimisă la sfârşitul lunii.

Agenţia spaţială americană intenţionează să trimită americani pe Lună în cadrul misiunii sale Artemis, inclusiv prima femeie şi prima persoană de culoare, până în 2025, şi să înveţe din această misiune pentru a facilita o călătorie pe Marte.

Comenteaza