Miniştrii din UE au semnat o declaraţie privind rolul culturii în timpul crizei provocate de Covid-19

Miniştrii din UE au semnat o declaraţie privind rolul culturii în timpul crizei provocate de Covid-19

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, alături de alți 25 de oficiali au semnat Declaraţiei privind rolul culturii în timpul crizei COVID-19.

Documentul reprezintă rezultatul întâlnirii prin videoconferință desfășurată în 8 aprilie. Cu ocazia reuniunii au fost examinate consecinţele pandemiei COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative, în vederea adoptării unor măsuri de atenuare a efectelor negative ale crizei.

“Eforturile pe care le-am susţinut, pe plan naţional, pentru diminuarea efectelor negative cauzate de criza COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative sunt dublate de o asumare din partea fiecărui stat membru al Uniunii Europene. Este necesară continuarea demersurilor pentru a sprijini revenirea cât mai rapidă a acestor industrii.

Declaraţia reafirmă solidaritatea faţă de artişti, jurnalişti şi faţă de toţi cetăţenii Uniunii Europene, pentru care formele de exprimare culturală sunt o necesitate în viaţa de zi cu zi”, susține Bogdan Gheorghiu, potrivit Agerpres.

Declaraţia accentuează importanţa culturii ca resursă-cheie în perioada de recuperare de după criză. Un rol vital în această perioadă îl deţine mass-media, în contextul în care raportarea, credibilitatea şi dedicarea jurnaliştilor reprezintă adevărate valori în combaterea dezinformării şi a ştirilor false.

Comenteaza