Comisia Europeană: Economia UE va trece printr-o recesiune de proporții istorice în acest an

Comisia Europeană: Economia UE va trece printr-o recesiune de proporții istorice în acest an

Economia Uniunii Europene va înregistra o recesiune record în acest an, o contracție de 7,5%, conform Comisiei Europene.

În progonza sa de primăvară, Comisia Europeană preconizează o contracție de “proporții istorice”. Totuși, CE susține că economia europeană se va recupera începând cu 2021, creșterea prognozată fiind de 6%. Mai mult, analiza arată că toate țările din Uniunea Europeană vor intra în recesiune în acest an, dar impactul complet și capacitatea de recuperare va fi diferită de la membru la membru.

”Europa trece printr-un șoc economic fără precedent de la Marea Criză Economică (1929-1933) încoace. Profunzimea recesiunii și vitalitatea recuperării vor fi inegale, condiționate de viteza cu care se ridică restricțiile și cu care se redeschid economiile naționale, sau de importanța serviciilor și turismului în cadrul lor (economiilor). Toate riscurile pot fi temperate de o acțiune decisivă și unită la nivel european”, a spus Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, conform Digi24

Comenteaza