Românii nu îşi pot descărca "pașapoartele COVID". Platforma certificat-covid.gov.ro, BLOCATĂ în dimineaţa de 1 iulie

Românii nu îşi pot descărca "pașapoartele COVID". Platforma certificat-covid.gov.ro, BLOCATĂ în dimineaţa de 1 iulie

Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID este blocat, deşi specialiştii STS anunţau ieri că ar fi funcţional.

Certificatul poate fi prezentat de joi, 1 iulie, la intrarea în România sau în oricare alt stat membru al Uniunii Europene, atât în format digital, pe un dispozitiv mobil, cât și tipărit pe hârtie.

Problema ar fi că românii nu îşi pot descărca acest certificat deoarece platfotma STS este blocată în dimineaţa din care ar fi trebuit să putem deja folosi la frontiere certificatul verede de vaccinare valabil în UE.  

"Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID este pregătit pentru lansarea din 1 iulie 2021. Specialiștii STS, care au dezvoltat întregul sistem informatic, au făcut ultimele optimizări, în conformitate cu prevederile OUG adoptată de Guvernul României.

Cei care vor dori un certificat pentru a călători în siguranță pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispoziție, începând de joi, platforma https://certificat-covid.gov.ro. Interfața aplicației este intuitivă, iar în mai puțin de 10 pași, poate fi obținut certificatul", se artăta într-un comunicat de presă al STS publicat ieri. 

Şi Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Poliției de Frontieră, este pregătit pentru verificarea autenticității și valabilității certificatelor digitale adoptate la nivelul UE privind vaccinarea, testarea sau vindecarea de COVID-19, măsură ce va facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19. Mai trebuie doar ca românii să poată întra în posesia lor dacă platfirma STS va deveni funcţională.

Comenteaza