Rectorul UBB a cedat: l-a numit decan la FSEGA pe Dumitru Matiş

Rectorul UBB a cedat: l-a numit decan la FSEGA pe Dumitru Matiş
Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai", Ioan Aurel Pop, a cedat în cazul scandalului de la cea mai mare facultate a universităţii, FSEGA, şi l-a numit decan pe Dumitru Matiş, cel care a ocupat funcţia şi până acum, dar a cărui candidatură a fost respinsă iniţial.

Pop l-a numit aseară pe Matiş ca decan al FSEGA; el este unul dintre cei trei candidaţi acceptaţi de Colegiul Profesoral în cursa pentru şefia facultăţii, dar a cărui candidatură a fost respinsă de Pop împreună cu celelalte două candidaturi acceptate de colegiu, cele ale lui Mircea Irimia şi Răzvan Nistor.

Ieri, profesorii, convocaţi de Irimia, au semnat o declaraţie în nouă puncte împotriva rectorului şi l-au acuzat pe acesta că a făcut presiuni asupra candidaţilor. Vezi aici toate detaliile scandalului

Decizia lui Pop urmează să fie validată luni în şedinţa Senatului UBB.

Întrebată ce s-a schimbat de ieri până astăzi având în vedere că planurile manageriale au fost respinse deja de rector şi de echipa sa, purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieş, spune că planul de management al lui Matiş a fost considerat "cel mai aproape de liniile prioritare de management ale noii echipe de conducere".

Comenteaza