Primarul cel înţelegător: proiectul Boema poate să continue, vecinii au şi ei dreptul la linişte, în orele de program

Primarul cel înţelegător: proiectul Boema poate să continue, vecinii au şi ei dreptul la linişte, în orele de program
Primarul Emil Boc a precizat la Realitatea TV Cluj că localul Boema reprezintă un simbol al centrului Clujului şi că proiectul poate să continue, însă cu respectarea programului. Edilul a arătat că vecinii au şi ei dreptul la linişte, în orele de program.

"Ca student, ca elev, am crescut cu Boema, mi-e aici în suflet ca şi clujean. Orice clujean nu poate ignora valoarea sentimentală a Boemei, e un atu şi un brand al Clujului. Sunt de acord şi cu cei ce zic <programul trebuie respectat>. Personal am cerut să se aprobe terasa, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege, nu am cerut partea de autorizare, pentru că asta ar fi însemnat acordul vecinilor de pe toată strada, dar acolo ştim cu toţii că a fost Boema. Ei trebuie să depună documentaţia de autorizare după modernizare pentru a primi aviz de la Primărie cu programul de funcţionare şi dacă acesta se respectă, din punctul meu de vedere lucrurile pot să meargă mai departe, cu respectarea dreepturilor vecinilor, care au şi ei dreptul la linişte în programul stabilit", a precizat primarul Emil Boc la Realitatea TV Cluj.

Amintim, Judecătoria Cluj-Napoca a admis în această lună cererea formulată de Marius Pop şi Silvia Pleşa, vecini ai grădinii de vară de pe str. Iuliu Maniu şi a dispus închiderea localului, fără somaţie şi fără trecerea unui termen. Decizia este una temporară, fiind admisă doar o cerere de ordonanţă preşedinţială, până când procesul privind plângerea contravenţională formulată de vecini se va judeca şi se va da o soluţie definitivă.

Proprietarii terasei au obţinut însă în instanţă pe 31 iulie suspendarea provizorie a executării silite a Ordonanţei preşedinţiale, cu privire la închiderea localului.

 

Etichete
Comenteaza