Se închide Boema

Se închide Boema
Grădina de vară Boema se închide la presiunile vecinilor, după ce aici au fost investite sute de mii de euro.

Judecătoria Cluj-Napoca a admis ieri cererea a doi vecini ai terasei, Marius Pop şi Silvia Pleşa, şi a cerut închiderea activităţii desfăşurate de Grădina de Vară Boema SRL, de pe strada Iuliu Maniu. Decizia se ia fără somaie şi fără trecerea unui termen, până când dosarul deschis în urma plângerilor celor doi vecini va fi soluţionat definitiv.

Totodată firma care administrează terasa de vară trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată - 4.000 de lei pentru avocaţi şi 20 de lei taxă de timbru. Decizia poate fi atacată în următoarele 5 zile.Celebra clădire istorică din centrul Clujului, construită în urmă cu circa 180 de ani, este amplasată ultracentral, pe strada Iuliu Maniu. Accesul se face pe o poartă, cu trecere printr-un gang spre curtea interioară, care are aproximativ 800 mp. Terenul are o suprafaţă de 1.330 mp, iar clădirea este amplasată la frontul străzii şi este structurată pe patru niveluri: pivniţă, parter, etaj şi pod.

Clădirea e clasată ca monument istoric, potrivit comisiei zonale de profil. Aceasta s-a aflat o perioadă în gestiunea municipalităţii, iar în 2000 a fost emis ordinul de evacuare a spaţiului de către societatea Arta Culinară, administratorul grădinii. Ulterior, spaţiul a fost preluat de omul de afaceri Dorin Drăgoi, dar a fost revendicat şi recuperat în instanţă. Surorile Hirsch, moştenitoarele clădirii, sunt cele care au revendicat proprietatea. Proprietara, membră a familiei Hirsch, plecată în Israel, nu intenţiona să dezvolte o afacere, aşa că după rezolvarea problemelor juridice, a decis să scoată la vânzare terenul şi clădirea. Anul trecut, clădirea a fost preluată de un nou proprietar, conform informaţiilor oferite de Grup de Lux/ReMax.

 

Etichete
Comenteaza