Boema, la loc comanda!

Boema, la loc comanda!
Proprietarii terasei de vară Boema din centrul Clujului au obţinut azi în instanţă suspendarea provizorie a executării silite a Ordonanţei preşedinţiale, cu privire la închiderea localului.

Proprietarii nu au ajuns la o înţelegere cu vecinii.

"Noi suntem deschişi la orice discuţii pentru o conciliere", a precizat Simion Mureşan, proeprietarul localului.

Terasa poate rămâne deschis până la următor termen de judecată. Ziua de Cluj scria în 24 iulie că Judecătoria Cluj-Napoca a admis cererea formulată de Marius Pop şi Silvia Pleşa, vecini ai grădinii de vară de pe str. Iuliu Maniu, şi a dispus închiderea localului, fără somaţie şi fără trecerea unui termen. Decizia este temporară, întrucât s-a admis doar o cerere de ordonanţă preşedinţială, până când procesul privind plângerea contravenţională formulată de vecini se va judeca şi se va da o soluţie definitivă.

Proprietarul Boema, Simion Mureşan, a atacat ordonanţa de închidere a grădinii de vară.

Aproape 2.000 de persoane au semnat până pe 29 iulie o petiţie online "Nu închiderii terasei Boema", iniţiată cu 4 zile mai devreme. De asemenea petiţia a fost postată şi pe facebook, unde a strâns 800 de share-uri, dar şi numeroase comentarii, unele păreri fiind în favoarea funcţionării localului iar altele mai puţin favorabile.

UPDATE „Am câştigat o mică bătălie din război, dar începem să credem că ni se va da dreptate. Nu am avut nicio întâlnire în ultimele zile cu vecinii nemulţumiţi, dar suntem deschişi la orice discuţii şi la conciliere", a subliniat Simion Mureşan, proprietarul clădirii. Grădina nu a fost închisă de la reinaugurare, dar operează deocamdată fără autorizaţie de funcţionare. „Am depus actele necesare, am transmis răspunsul nostru la ce ni s-a solicitat din partea primăriei, dar, fiindcă am contestat o măsură a acestora, până la soluţionarea problemei, legea ne permite să operăm. Avem aceeaşi funcţiune pe care locul o avea şi înainte de investiţia noastră", susţine Mureşan.

După ani întregi în care a stat închisă, grădina a fost redeschisă în iunie, după ce clădirea şi curtea au fost preluate de Mureşan. Tranzacţia s-a ridicat la 1 milion de euro, însă după achiziţie proprietatea a mai stat în aşteptare câteva luni. În acest an, proprietarii au dat drumul lucrărilor de reamenajare şi au încheiat un parteneriat cu administratorii localului Toulouse pentru repunerea în funcţiune a grădinii, sub denumirea de Casa Boema. Prima fază a fost redeschiderea curţii interioare, însă proprietarii au în plan amenajarea de funcţiuni conexe în clădirea ce încadrează grădina.

 

Etichete
Comenteaza