Prețuri mai mari la taxi în Cluj? Ce noi tarife cer taximetriștii

Prețuri mai mari la taxi în Cluj? Ce noi tarife cer taximetriștii
| Foto: taxi.com

Scumpirile din ultimul timp i-au făcut pe taximetriștii clujeni să ceară Primăriei ajustarea tarifelor. Municipalitatea urmează să se pronunțe cu privire la acest aspect. 

Conform Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, taximetriștii cer majorarea tarifelor la  4,05 lei/km/ timp de zi, de la 3,11 lei/km și la 5,25 lei/km pe timp de noapte. 

În luna aprilie 2022, tarifele de taxi au fost majorate de la 2,95 lei/km la 3,11 lei/km pe timp de zi, iar pe timp de noapte, prețurile au crescut de la 3,25 lei/km la 3,43 lei/km. 

Amintim că, Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca a aprobat în ședința ordinară din data 18 ianuarie 2022 proiectul de hotărâre prin care se aprobă accesul și circulația taxiurilor pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun.

Benzile pe care este permis accesul și circulația taxiurilor în municipiul Cluj-Napoca:
- Bulevardul Nicolae Titulescu
- Strada Regele Ferdinand
- Calea Florești
- Splaiul Independenței

Accesul și circulația taximetrelor sunt permise pe benzile de bus doar în următoarele condiții:
1. Accesul este permis doar taxiurilor cu client
2. Nu este permisă îmbarcarea-debarcarea clienților de pe banda dedicată
3. Nu se permite utilizarea stațiilor de transport public în comun ca puncte de îmbarcare/ debarcare a clienților, cu excepția intervalului orar 23:00-5:00.
Prin implementarea proiectelor de mobilitate municipalitatea clujeană îmbunătățește accesibilitate şi siguranţa circulaţiei în cartiere și zona centrală.

 

Comenteaza