Peste 30 de specii de păsări, găzduite în Grădina Botanică

Peste 30 de specii de păsări, găzduite în Grădina Botanică
Grădina Botanică din Cluj-Napoca găzduieşte un număr de 31 de specii de păsări şi a fost declarată “zona verde cu cea mai mare biodiversitate de păsări din Cluj”, în cadrul unei acţiuni derulate de Societatea Ornitologică Română, în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat şi Apemin Tuşnad.
În cadrul acţiunii respective, desfăşurate luna aceasta, membrii SOR şi elevi ai şcolilor clujene au inventariat păsările din mai multe zone verzi din municipiu, precum Cimitirul Central, Parcul Central, Parcul Feroviarilor şi Grădina Botanică.

Listele cu păsări au fost comparate, iar Grădina Botanică a primit titlul de “zona verde cu cea mai mare biodiversitate de păsări din Cluj”, fiind gazdă pentru 31 de specii de păsări.

“Micuţele şi cochetele grădini din jurul locuinţelor clujenilor nu sunt atât de bogate in păsări în comparaţie cu grădinile sau parcurile mai mari, pline de arbuşti maturi şi desişuri. Totuşi, cu ajutorul câtorva idei simple putem să atrage păsările şi vom înfrumuseţa grădinile noastre”, arată într-un comunicat de presă reprezentanţii SOR.

Comenteaza