Percheziţii la Cluj, la o grupare cerctată pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări

Percheziţii la Cluj, la o grupare cerctată pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice pun în aplicare, joi dimineaţă, 111 mandate de percheziţie domiciliară şi 21 de mandate de aducere, pentru destructurarea unor grupări infracţionale şi exploatarea probatoriului în dosare penale complexe, în care se efectuează cercetări privind infracţiuni de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

"Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 45 de percheziţii domiciliare (12 în Bucureşti, opt în Buzău, două în Ilfov, două în Timiş şi câte una în Argeş, Arad, Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Vâlcea) şi pun în executare şapte mandate de aducere. Activităţile sunt derulate într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind infracţiuni de evaziune fiscală, spălarea banilor, exercitarea fără drept a unei profesii, vătămare corporală şi fals intelectual", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt efectuează 32 de percheziţii domiciliare (20 în Argeş, patru în Vâlcea, trei în Gorj şi câte una în Alba, Bucureşti, Braşov, Mehedinţi, Olt) şi pune în executare cinci mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală.

"Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea efectuează 13 percheziţii domiciliare (toate în judeţul Vrancea) şi pune în executare patru mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracţiuni de contrabandă cu ţigarete", arată sursa citată.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava efectuează, în judeţul Suceava, zece percheziţii domiciliare şi pune în executare cinci mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracţiuni de contrabandă cu ţigarete.

Potrivit IGPR, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov efectuează patru percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov, într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală.

De asemenea, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş efectuează trei percheziţii domiciliare în judeţul Maramureş, într-un dosar penal privind infracţiuni de contrabandă cu ţigarete.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Alba şi municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală.

"Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui efectuează două percheziţii domiciliare în judeţul Vaslui, într-un dosar penal privind infracţiuni de contrabandă cu ţigarete", precizează IGPR.

La activităţi, participă poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, de investigaţii criminale precum şi specialişti criminalişti şi echipe de luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale. 

Comenteaza