Absolvenţii UMF Cluj duc mai departe tradiţia serenadelor

Absolvenţii UMF Cluj duc mai departe tradiţia serenadelor
| Foto: Captura video Facebook

După un an de pandemie în care mulţi dintre studenţii UMF Cluj-Napoca au pus umărul ca voluntari la campania de vaccinare, mediciniştii absolvenţi nu au renunţat la tradiţia serenadelor pentru cadrele didactice şi personalul UMF.

Absolvenţii promoției 2021ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” au sărbătorit terminarea facultății într-un mod inedit, cu o serie de serenade devenite o tradiție veche din 1972 și transformate într-un adevărat spectacol.

"Am trăit unul dintre acele momente astrale care îți înseninează sufletul și te fac fericit că ești profesor. A fost ultima serenadă a studenților promoției 2021 a UMF Cluj, înaintea festivității de absolvire, cea mai emoționantă serenadă pe care am trăit-o până acum, studenți și profesori deopotrivă.

Niciodată parcul din campus nu a fost atât de încărcat de entuziasm, bucurie și energie pozitivă. Studenții ne-au mulțumit nu numai pentru educația primită, pe care o prețuiesc, pentru experiența învățată de la mentorii lor, dar și pentru demnitate și integritate, valori pe care le-au integrat în crezul lor în acești ani.

Știm că uneori facultatea v-a părut „ca la armată” , dar cu toții ați învățat să fiți profesioniști, să aveți respect și răbdare față de bolnavi, iar valoarea supremă a voastră să fie altruismul, cea care v-a determinat să vă alegeți profesia. Vă mulțumim pentru că ne-ați ales, suntem mândri de voi și vă iubim!", a scris rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, pe pagina de Facebook. 

Tradiția serenadelor de la UMF Cluj are loc anual și este un mod special prin care studenții își iau la revedere de la facultate și de la profesorii lor dragi care i-au format în această meserie printr-o melodie realizată chiar de ei și cântată la fiecare catedră.

loading...
Comenteaza