Mama cerea revocarea arestului, Luca era înmormântat / "Să lăsați indiferența la o parte și să interveniți"

Mama cerea revocarea arestului, Luca era înmormântat / "Să lăsați indiferența la o parte și să interveniți"

Luca, copilul de 9 ani omorât în bătaie, a fost înmormântat în ziua în care mama sa spera să scape de arestul preventiv. Curtea de Apel i-a respins însă contestația. 

De funerariile lui Luca s-a ocupat Asociația "Misionarii lui Padre Pio", ale cărui activități și cursuri erau frecventate de copil și de frații săi. Înmormântarea a avut loc, miercuri, 10 iulie 2019, în Cimitirul Pomet din strada Oașului. În aceeași zi, mama sa, Sonia Maria Alb cerea revocarea măsurii arestării preventive. 

"Asociația "Misionarii lui Padre Pio", trecând prin zilele Calvarului sufletesc, mulțumeste cu toată recunoștința tuturor oamenilor de bine, cunoscuți și necunoscuți, din Cluj, dar și din multe alte orașe ale țării, cât și din afara țării, care mițcati și întristați de trecerea, mult prea rapidă și tragică, a micutului nostru Luca-Ionut, din această "vale de lacrimi" în Casa Tatălui, ne-au fost alături în aceste zile, fiecare cum a putut și a știut mai bine; am primit sute și sute de mesaje de condoleanțe, de îmbărbătare, de încurajare, de regret și compasiune, îmbrățișări și afectiune, încât ne-am simțit ca într-o "mare" de solidaritate și suferință aceasta cumplită ne-a unit pe toți într-un singur cuget.  Am primit și tot sprijinul și toată susținerea materială necesara pentru a acoperi costurile integrale ale înmormântării micutului, dar și pentru acoperirea costurilor parastaselor ce vor urma, cât si pentru realizarea lucrărilor de aranjare și infrumusețare a mormantului...vă mulțumim din toată inima!

Asociația "Misionarii lui Padre Pio" îi îndemnă pe oamnei să nu rămână indiferenți la suferința altora. 

Vă rugăm, cu inima zdrobită de durere, nu mai lăsați ca nicio suferință din jurul dumneavoastră să vă lase indiferenți, nu mai lăsați niciun strigăt de copil sau de adult să se înalțe către cer, fără pe Pământ să-l poată auzi cineva sau să-l mângaie; dragi părinți, iubiți-vă copiii și ocrotiți-i cu toate puterile voastre, celor ce încă mai cred ca educatia se face si cu bataia, va imploram in numele Bunului Dumnezeu să vă opriți și să nu mai ridicați mână asupra copiilor voștri, iar celor ce încă mai cred ca e treaba fiecăruia cum își crește și educă copiii, vă îndemnăm să lăsați indiferența la o parte și să interveniți prompt atunci când sesizați anumite lucruri care nu vi se par la locul lor în preajma dumneavoastră, în comunitatea dumneavoastră, în blocul dumneavoatră sau oriunde altundeva...

De asemenea, reprezentanții asociației își cer iertare pentru că nu sesizat calvarul prin care trecea copilul de 9 ani. 

Dorim, în acelasi timp, să mulțumim și celor care în aceste zile ne-au arătat cu degetul și ne-au acuzat că n-am văzut și n-am făcut nimic să putem salva acest copil...probabil că nimeni nu va ști vreodată, înafară de Tatăl din ceruri, cât ne-am fi dorit să putem salva viața micuțului, dar din păcate nu a stat nicio clipă în puterile noastre...dacă am fi putut am fi făcut TOTUL...dar n-am putut face nimic... Iartă-ne copile drag, pe noi, pe toți, că n-am putut vedea Calvarul în care trăiai și te zbateai zi de zi, iarta-ne ca n-am știut să fim mai atenți la nevoile tale, la strigătele tale șsi la durerile tale..". 

Mama criminală rămâne după gratii

Sonia Maria Alb, clujeanca care și-a omorât copilul de 9 ani în bătaie, a fost arestată preventiv în urmă cu trei zile, dar a atacat decizia Tribunalului Cluj. Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj miercuri, 10 iulie 2019, și a fost respins ca nefondat. 

În urma unui control efectuat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, Consiliul Județean Cluj comunică că documentele relevă faptul că mama copilului este diagnosticată cu retard mintal și tulburare de personalitate asociată cu tulburări de comportament. "Doamna este încadrată în grad de handicap grav (fără însoțitor). Alte aspecte menționate: impulsivitate, toleranță scăzută la frustrare, (...) în trecut a experimentat episoade de incoerență, comportament inadecvat/agresiv, ideație suicidară.,,  Cu toate acestea, în condițiile în care mama copilului a recunoscut că aplica pedepse fizice, psihologul de caz a considerat ,,că este în beneficiul copiilor reintegrarea lor în familie". Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza