Mai mulți angajați la stat protestează azi. Sunt nemulțumiți de salarii. Sindicat: „Revendicăm respectul cuvenit profesiilor”

Mai mulți angajați la stat protestează azi. Sunt nemulțumiți de salarii. Sindicat: „Revendicăm respectul cuvenit profesiilor”
| Foto: Arhivă / Fotografie ilustrativă

Angajați de la mai multe instituții ale statului vor protesta astăzi în Piața Victoriei din București din cauză că sunt nemulțumiți de salarii.

Angajaţi de la Protecţia Mediului, de la Registrul Comerţului, Arhivele Naţionale, de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi din alte structuri protestează joi, în Piaţa Victoriei, faţă de inechităţile şi discriminările salariale.

Mitingul din Piaţa Victoriei este anunţat pentru ora 13.30.

Sindicatul Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol - filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaţilor din cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării – CNCD şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret - SNST - afiliate la Federaţia PUBLISIND şi Blocul Naţional Sindical – organizează un miting de protest faţă de „inechităţile şi discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate”.

„Cerem o salarizare decentă, corelată cu complexitatea muncii! Cerem dreptate şi respect profesional pentru angajaţii din: Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Sport şi Tineret”, spun sindicaliştii, potrivit Mediafax.

Aceştia atrag atenţia că s-a ajuns ca angajaţii care au ca atribuţii combaterea discriminării să protesteze în Piaţa Victoriei faţă de discriminările salariale.

„La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani. Veniturile salariaţilor din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Sport şi Tineret sunt menţinute deliberat la niveluri care nu refletă complexitatea muncii sau care în anumite situaţiei sunt chiar sub limita subzistenţei. Cu toate acestea, precum şi în condiţiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanţă, impun muncă suplimentară şi alocă constant extrasarcini, în schimb salariaţii au de respectat o serie de interdicţii specifice profesiilor. Revendicăm respectul cuvenit profesiilor noastre”, mai spun sindicaliştii.

Comenteaza