Video Inspecție pe Sebeș - Turda: "Vreau să văd exact ce se lucrează. Zilnic"

Inspecție pe Sebeș - Turda: "Vreau să văd exact ce se lucrează. Zilnic"

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut, joi, o inspecție pe șantierul unui lot al autostrăzii Sebeș - Turda.

Ministrul a fost împreună cu directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, într-o vizită pe șantierul lotului 2. După ce constructorul i-a prezentat stadiului lucrărilor, Cuc a declarat că acestea sunt în grafic și a precizat că în evaluarea pe care a făcut-o pentru tronsoanele de autostradă ce vor fi deschise până la finalul acestui an nu s-a hazardat să spună că și acest lot va fi dat în trafic.

Cuc i-a cerut directorului CNAIR, Sorin Scarlat, și directorului DRDP Cluj, Crina Lăpușan, să monitorizeze drastic lucrările de pe acest tronson. "Vreau un om în șantier în permanență, deci nu vine și stă 3-4 ore și apoi pleacă. Dacă se lucrează de la 8 la 10 seara, atât să stea. Vreau să facă măsurători topografice și vedem exact ce se lucrează zilnic. Vreau să văd zilnic; în fiecare zi să se miște ceva pe șantier. Doar așa putem să finalizăm, să ajungem acolo unde dorim", a mai spus ministrul.

Ministrul a încheiat optimist vizita pe lotul 2. "Sper să nu mai fie nevoie de o extensie de timp. La modul în care văd că s-au mobilizat și am fost informat că vor crește ritmul delucru, tind să cred că își vor ține promisiunea (de a finaliza lucrarea până la sfârșitul anului - n. red.).

În iunie, în urma unei vizite pe șantier, ministrul a anunţat că lotul 2 va fi deschis traficului la sfârşitul acestui an, iar constructorul şi-a asumat finalizarea lucrărilor până la acest termen, indiferent de costuri. „Mi s-a prezentat graficul de realizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an. Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru darea în trafic a acestui lot”, a declarat atunci ministrul Transporturilor.

 

Comenteaza