Fabrica Napolact din Baciu va produce îngheţată până la finele lui 2014

Fabrica Napolact din Baciu va produce îngheţată până la finele lui 2014
FrieslandCampina România anunță, printr-un comunicat de presă, că a prelungit contractul cu Unilever România pentru producerea înghețatei Napoca în fabrica de la Baciu, până cel puțin la finele anului 2014.

"Fabrica FrieslandCampina din Baciu deține expertiza pentru a produce Napoca, un brand cu tradiție în România. Fabrica noastră din Baciu produce 45 de sortimente de înghețată Napoca, ce încântă adulții și copiii pe tot teritoriul României. În fabrica de la Baciu se produce înghețată de 40 de ani", a declarat József Szász, Supply Chain Director Friesland Campina România.

În 2009, brandul Napoca a fost subiectul unei tranzacții între FrieslandCampina România și Unilever, potrivit căruia înghețata urma să fie produsă în continuare în fabrica din Baciu a companiei.

"Suntem mândri și bucuroși să avem în familia noastră un brand românesc cu o tradiție valoroasă. Acum, după 40 de ani, înghețata Napoca se face tot din lapte proaspăt, după aceeași rețetă naturală, chiar dacă gama de înghețate s-a dezvoltat foarte mult", a declarat Anca Severin, Senior Brand Building Manager Refreshment, Unilever South Central Europe.

Fabrica FrieslandCampina România produce în fabrica de la Baciu unt, telemea, brânză topită, brânză de burduf și lapte de consum.

În 18 iunie, Ziua de Cluj scria că Grupul olandez FrieslandCampina decidea să oprească producţia la fabrica Napolact din Cluj-Napoca şi să transfere utilajele la Târgu-Mureş, potrivit unor surse din Ministerul Agriculturii.

În 27 iunie, reprezentanţii FrieslandCampina România s-au întâlnit cu prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, iar în urma discuţiei au decis că fabrica Napolact din Baciu nu va fi relocată în viitorul apropiat. Prefectul a specificat că, dacă în viitor se va pune problema unei relocări sau a unor disponibilizări "angajaţii celor trei companii din România vor fi anunţaţi cu nouă luni înainte".

Etichete
Comenteaza