Napolact rămâne la Cluj. În viitorul apropiat FOTO

Napolact rămâne la Cluj. În viitorul apropiat FOTO
Pe termen scurt şi mediu fabrica Napolact din Cluj - Baciu nu va fi relocată, a asigurat prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, după întâlnirea cu reprezentanţii FrieslandCampina România. "Dacă se va întâmpla ceva angajaţii celor trei companii pe care grupul le operează în România, ei vor afla cu nouă luni înainte".

"A fost o discuţie foarte bună şi clarificatoare, am aflat punctul lor de vedere. Pe termen scurt şi mediu nu se va întâmpla nicio relocare", a precizat prefectul Gheorghe Vuşcan, la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii FrieslandCampina.

Prefectul a specificat că, dacă în viitor se va pune problema unei relocări sau a unor disponibilizări "angajaţii celor trei companii din România vor fi anunţaţi cu nouă luni înainte". "Se doreşte ca acest lucru să nu se întâmple, la nivelul Europei, dar şi al judeţului nostru, al României", a spus acesta.

Vuşcan s-a întâlnit astăzi, la sediul prefecturii, cu conducerea FrieslandCampina România, care operează fabrica Napolact din Baciu. La întâlnire au luat parte directorul companiei Jan Willem Kivits, respectiv alţi membri ai conducerii societăţii. De asemenea au fost prezenţi şi vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, dar şi parlamentarul PSD de Cluj Aurelia Cristea.

Oleleu a arătat că reprezentanţii conducerii Napolact "au reconfirmat că nu s-a pus în discuţie oprirea producţiei la fabrica din Baciu".

Directorul de vânzări al FrieslandCampina România, Cornel Cărămizaru, a precizat că "nu a fost luată niciun fel de decizie vizavi de închiderea fabricii din Baciu" şi că în discuţiile avute la prefectură au fost urmărite interesele comunităţii locale, ale consumatorilor, respectiv ale companiei.

Cărămizaru a subliniat. pe de altă parte. că societatea operează într-o piaţă aflată în scădere, începând din 2008, costurile fiind în creştere. "În ultimii trei ani ne confruntăm cu o creştere a costurilor în ceea ce priveşte materiile prime, al preţului laptelui, al ambalajelor, cu energia şi cu forţa de muncă", a menţionat Cărămizaru.

Reprezentantul FrieslandCampina a admis că societatea a mărit recent preţul la unele produse, adăugând că acest lucru se va întâmpla şi în viitor în măsura în care compania se va confrunta cu creşteri ale costurilor.

ZIUA de CLUJ a anunţat la mijlocul acestei luni că fabrica de lactate Napolact din Baciu s-ar putea închide, conducerea companiei FrieslandCampina urmând să mute utilajele la fabrica din Târgu-Mureş. Reprezentanţii companiei au precizat într-un comunicat de presă ulterior că o astfel de decizie nu a fost luată, informaţiile în acest sens fiind speculaţii. Pe de altă parte, ei au menţionat că analizează unde este mai eficient să producă mărcile companiei.

Comenteaza