Elevii confecţionează proiecte din materiale reciclabile împotriva poluării apelor VIDEO

Elevii confecţionează proiecte din materiale reciclabile împotriva poluării apelor VIDEO
Ziua Mondială a Apei este marcată de Administraţia Bazinală Someş-Tisa prin săptămâna porţilor deschise. În următoarele zile, elevii clujeni vor putea vizita instituţia şi îşi vor putea expune proiectele confecţionate din materiale reciclabile. Ziua Mondială a Apei va fi sărbătorită pe 22 martie.

 

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a demarat astăzi seria de evenimente din cadrul "Săptămânii Poriţilor Deschise". Elevii de la Colegiul Naţional George Bariţiu, Şcoala Ion Agârbiceanu, Şcoala Horea şi Transilvanya College au fost primiţi de conducerea instituţiei.

"Această activitate este desfăşurată pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor despre activitatea noastră în rândul tinerilor", explică directorul tehnic Ioan Roşu.

Elevii au prezentat diverse proiecte realizate din materiale reciclabile. Cel mai spectaculos a fost o reţea de apă în miniatură, cu staţie de captare şi staţie de epurare a apei.  O altă elevă a confecţionat o plasă de plajă din reviste cu reclame lăsate la scările blocurilor, dar şi o sticlă ornamentală dintr-un PET obişnuit.

Unii elevi au atras atenţia asupra poluării apelor. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

După prezentarea lucrărilor, elevii au primit diplome şi au făcut un tur al Laboratorului Regonal de calitate a Apei.

Reporter: Alin Golban
Operator: Cristi Rus

 

Comenteaza