ATENŢIE şoferi! Codul Rutier modificat prevede AMENZI mai mari

ATENŢIE şoferi! Codul Rutier modificat prevede AMENZI mai mari

Guvernul României a aprobat, printr-o ordonanță, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră.

OUG nr.195/2002 a fost modificată de Guvernul Ciucă. În noua ordonanță s-au stabilit noi sancțiuni pentru cei care provoacă accidente, pentru depăşirea neregulamentară şi circulaţia nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor. 

Șoferii care circulă nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor vor primi de acum amenzi de până la 2900 de lei. Totodată, aceștia îşi vor pierde dreptul de a mai conduce timp de 90 de zile, iar cei care merg pe contrasens, întorc sau merg cu spatele pe autostrăzi riscă să rămână pietoni timp de 120 de zile.

Așa cum prevede Codul Rutier, banda de urgență este doar pentru uz de urgență și nu pentru călătorii generale. Nu contează dacă încerci doar să depășești pe cineva, nu ai voie să te deplasezi pe această bandă.

Șoferii care trec calea ferată fără să se asigure sau care depăşesc limita de viteză legală cu mai mult de 70 de kilometri la oră vor fi, de asemenea, sancționați, iar depăşirea neregulamentară va fi şi ea mai aspru pedepsită de Codul Rutier: amenda poate ajunge la 1160 de lei, iar permisul de conducere va fi suspendat 60 de zile.

În cazul în care un participant la trafic provoacă un accident, noua ordonanță prevede amenzi de 2.900 de lei și suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Comenteaza