Canicula a răpus 30 de clujeni

Canicula a răpus 30 de clujeni
Zeci de persoane au leşinat din cauza căldurii la Cluj-Napoca. Alte 500 au avut nevoie de ambulanţă în primele zile de caniculă.

500 de clujeni au solicitat serviciile ambulanţei în primele zile de caniculă din judeţ. Potrivit reprezentanţilor Servicului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Cluj, numărul oamenilor care au leşinat pe stradă din cauza căldurii se ridică la 30.

Primăria Cluj-Napoca a amplasat trei corturi cu dozatoare de apă în municipiu. „Nu am avut insolaţii sau hipertermii, în schimb am avut puseuri de hipertensiune asociate cu bolile cronice. Am avut 240 de apeluri sâmbătă şi 260 de duminică până luni dimineaţă, la ora 07:00", a explicat medicul Horia Simu, directorul SJA Cluj. Pe de altă parte, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj a ajuns doar un caz din cauza caniculei. "În 28 iulie am avut un singur caz, o persoană de 60 de ani, care a ajuns la urgenţă din cauza caniculei", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin.

Municipalitatea clujeană a decis să monteze trei corturi sub care clujenii se pot adăposti de căldură. Acestea au fost amplasate, începând de ieri, în Piaţa Unirii, lângă primăria veche; în Piaţa Lucian Blaga, lângă Casa de Cultură a Studenţilor şi în staţia RATUC de lângă Teatrul Naţional. Farmaciile unde clujenii pot beneficia de apă rece pot fi găsite în Piaţa Mihai Viteazul nr. 25-26, pe str. Aurel Vlaicu nr. 1, pe str. I. P. Voiteşti nr. 2-4, pe Memorandumului nr. 22, în piaţa Gării 4-5, pe str. Observatorului nr. 7, pe str. Nicolae Titulescu nr. 163, pe Bulevardul Eroilor nr. 1 şi pe Bulevardul 21 Decembrie nr. 131. Clujul se află sub atenţionare meteorologică de cod galben de caniculă până în această seară.

 

 

Etichete
Comenteaza