Bartuş a cerut punerea în libertate. Ce motiv a invocat

Bartuş a cerut punerea în libertate. Ce motiv a invocat
Alexandru Bartuş, deţinutul care a pus pe jar oamenii legii timp de aproape două săptămâni, în urma evadării din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, a cerut punerea în libertate.

El a declarat în faţa magistratului care se ocupă de cazul său că nu a făcut decât să se ia după ceilalţi arestaţi, care au forţat zăbrelele unei ferestre, fiind astfel nevinovat pentru evadare, relatează oradecluj.ro.

Cererea sa a fost însă sortită eşecului, întrucât Judecătoria Cluj a dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile în dosarul de furt calificat în care este cercetat.

După două săptămâni de căutări, Bartuş a fost prins de poliţişti joia trecută într-o casă de vacanţă din Miceşti, o localitate de lângă Alba-Iulia.

În cadrul aceleiaşi acţiuni a fost condus la sediul IPJ Alba un alt bărbat de 25 de ani, din Alba Iulia, bănuit că l-ar fi sprijinit pe cel în caută să se ascundă.

Alături de alţi trei deţinuţi, Bartuş a reuşit să evadeze din arestul IPJ Cluj la data de 17 ianuarie, prin ruperea grilajului de fier care acoperă locul destinat plimbării şi escaladarea zidului împrejmuitor.

 

Comenteaza