Un singur elev de 10 la BAC, la Cluj. Topul celor mai mari medii

Un singur elev de 10 la BAC, la Cluj. Topul celor mai mari medii
Un singur elev din cei peste 4.500 de absolvenţi de clasa a XII-a din judeţ care au susţinut în acest an examenul maturităţii a reuşit să obţină media 10.

Este vorba de Ana Gheorghe Milea, care a urmat cursurile Colegiului Naţional Emil Racoviţă din Cluj-Napoca, la specializarea ştiinţele naturii. 

Pe locul al doilea în topul elevilor cu cele mai mari medii obţinute la Bacalaureat se regăseşte Cosmina-Maria Dragotă, absolventă a Liceului Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii, tot de la ştiinţele naturii, care a trecut de examen cu 9,96. 

Cu aceeaşi medie au promovat Andreea Cristina Mariş, elevă a Colegiului Naţional Emil Racoviţă din municipiul reşedinţă de judeţ, şi Eliza-Maria Voina, de la Liceul Teoretic Gheorghe Şincai din acelaşi oraş, ambele de la specializarea matematică-informatică.

Trei alţi absolvenţi ai clasei a XII-a au obţinut media 9,95, şi anume Raluca Ioana Alexa, de la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca, Răzvan Andrei Oniga, de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din acelaşi municipiu, şi Daiana Sonia Rusu, de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda, toţi de la specializarea ştiinţele naturii. 

Topul elevilor cu cele mai mari medii din judeţ este completat de Mara Cherteş şi Anda Tatomir, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj-Napoca, Carla-Patricia Costea, de la Liceul Teoretic Octavian Goga Huedin, Andreea Moldovan, de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca şi de Julia-Adel Zalanyi de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul Turda, toţi având media 9,93. Cei trei au absolvit, la fel ca majoritatea celorlalţi elevi din acest clasament, specializarea ştiinţele naturii. 

Rezultatele, înainte de contestaţii, au fost afişate marţi dimineaţă, la şcolile unde candidaţii au susţinut examenul. Elevii nemulţumiţi de notele obţinute le pot contesta tot marţi, între orele 16:00 şi 20:00. În 8 şi 9 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice în 10 iulie.

Rezultatele examenului de bacalaureat şi rapoartele întocmite pe judeţe pot fi consultate pe edu.ro.

Comenteaza