Profesori din străinătate, în vizită la Emil Boc

Profesori din străinătate, în vizită la Emil Boc
Edilul municipiului, Emil Boc, a primit un grup de 25 de directori şi profesori străini, prezenţi la Cluj-Napoca cu ocazia proiectului de parteneriat şcolar multilateral Comenius „My town – my little homeland”.

 

Întâlnirea a avut loc în sala de sticlă a Primăriei, unde oaspeţii au urmărit un film de prezentare a oraşului şi au purtat discuţii cu primarul.

„Cluj-Napoca este unul dintre cele mai sigure oraşe din Europa, iar acest lucru se datorează colaborării dintre Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului. În privinţa studiilor, suntem un oraş universitar, iar tinerii care doresc să se perfecţioneze la Cluj-Napoca au posibiltatea să aleagă dintr-o vastă ofertă educaţională", a precizat Boc.

În ceea ce priveşte implicarea administraţiei locale în sprijinirea educaţiei, primarul a menţionat detalii referitoare la programul de acordare a burselor şcolare, precum şi despre cel privind gratuitatea elevilor pe două linii ale transportului în comun. În prezent, de astfel de burse beneficiază 12.500 de elevi clujeni, iar de facilităţile la transportul public au parte 14.500 de elevi.

Proiectul Comenius „My town - my little homeland" este derulat de Liceul Teoretic Lucian Blaga în colaborare cu alte şapte instituţii de învăţământ din Anglia, Franţa, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia şi Polonia.

Comenteaza