O facultate din Cluj plantează câte un copac pentru fiecare notă de 10 din sesiune

O facultate din Cluj plantează câte un copac pentru fiecare notă de 10 din sesiune

Studenţii care învaţă foarte bine nu obţin doar note mari, ci contribuie şi la lupta împotriva poluării. Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din UBB va planta câte un copac pentru fiecare notă maximă obţinută de studenţi în sesiunea care tocmai s-a încheiat.

Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) îi responsabilizează pe studenţi să aibă grijă de natură, astfel încât amprenta de carbon a comunităţii să fie cât mai redusă.

În acest an, toţi cei care au obţinut câte o notă de 10 în sesiune vor ajuta "mama natură", asta pentru că facultatea va planta câte un copac pentru fiecare notă maximă. De exemplu, dacă un student a obţinut cinci note de 10, acestea se vor transforma în cinci copaci plantaţi.

„Împreună vom reuşi să plantăm pădurea FSPAC! Notele voastre de 10 se transformă în copaci plantați. Vă mulțumim pentru efortul depus nu doar pentru propria dezvoltare personală și profesională, ci și pentru o idee în care credem cu toții. Lumea va fi puțin mai bună datorită vouă și puteți fi foarte mândri de asta! Pentru că ne place să ținem cont de opiniile voastre, vom planta copacii împreună, noi toți, pe un teren de lângă Cluj-Napoca. În perioada următoare vom anunța locația terenului și vom da call-ul pentru voluntari dornici să planteze cu noi niște copaci. Ce putem să-ți spunem sigur este că plantarea va avea loc într-un weekend până la finalul acestui an universitar. Adică până în iunie 2020. Să treacă pseudo-iarna și ne punem pe treabă. Felicitări tuturor celor care au încercat să ajute mediul înconjurător!”, a scris cei d ela FSPAC pe Instagram.

Vor fi plantaţi 507 copaci, ceea ce înseamnă că în ultima sesiune studenţii au luat 507 note de 10.

Comenteaza