Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână. Şcoala începe în 8 noiembrie, dar testele ajung în şcoli abia pe 21

Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână. Şcoala începe în 8 noiembrie, dar testele ajung în şcoli abia pe 21

Şcoala începe luni, iar o nouă bâlbă a autorităţilor va face ca timp de două săptămâni elevii să nu fie testaţi absolut deloc, după ce alte două săptămâni de vacanţă aceştia au circulat în voie, într-o Românie cu zeci de mii de cazuri de COVID. 

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă că primele teste vor ajunge în şcoli începând cu 21 noiembrie, deşi cursurile se reiau de luni, 8 noiembrie, iar testarea va fi făcută fără personal medical. 

Primele 9 milioane de teste de salivă vor ajunge în şcoli în perioada 21 – 25 noiembrie, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat joi seara, la Digi24, că frecvenţa testării va fi de două ori pe săptămână, pentru elevi şi întreg personalul din instituţiile de învăţământ. 

Ministrul Educaţiei a precizat că va fi necesar un instructaj minim pentru efectuarea testelor, instructaj care ar trebui să fie făcut de personal medical. Au fost contractate 70 de milioane de teste, calculate pentru 11 săptămâni.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi seară, că se are în vedere un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru ca orele să se poată desfăşura cu prezenţă fizică. Decizia finală va fi anunţată în cursul zilei de vineri. Sorin Cîmpeanu a precizat că 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România aveau, vineri, rată de vaccinare de peste 60%.

Cîmpeanu a spus că 54% din şcoli au o rată de vaccinare de cel puţin 60%, dar că există unităţi de învăţământ cu rate de vaccinare de 12%, de 27%, sau un liceu sanitar cu o rată de vaccinare de 37%. Pe de altă parte, există licee cu rate de 80% şi peste, a adugat ministrul.

Comenteaza