Elevii îşi doresc cariere în matematică şi informatică. Număr record de candidaţi la concursul organizat de UBB

Elevii îşi doresc cariere în matematică şi informatică. Număr record de candidaţi la concursul organizat de UBB
Viitorii studenţi se arată înclinaţi spre cariere în matematică şi informatică. Astfel, la cea de-a treia ediţie a concursului de mate-info organizat de Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) s-au înscris peste 1.500 de candidaţi.

 

Concursul se adresează elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să urmeze cursurile Facultăţii de Matematică şi Informatică, oferindu-le şansa de a obţine un loc în clasamentul final al examenului de admitere.

"Ne bucurăm că, an de an, creşte interesul elevilor pentru concursul Mate-Info UBB. În acest an, peste 1.500 de elevi din toată ţara s-au înscris la concurs, înregistrând astfel cel mai mare număr de candidaţi din ultimii trei ani.

Aceasta dovedeşte prestigiul de care se bucură, în ţară, Universitatea Babeș-Bolyai, în general, şi Facultatea de Matematică şi Informatică, în particular, dar şi atractivitatea pe care o carieră în matematică şi informatică o induce tinerilor din România", a declarat Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică. 

Primii şase elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune, având media de concurs cel puţin 9:00, vor fi admişi direct la Facultatea de Matematică şi Informatică cu media de admitere 10. Cei care nu s-au clasat în primii şase, iar nota obţinută la această competiţie este de minim 6, pot opta pentru înlocuirea notei pentru proba scrisă a examenului de admitere din sesiunea iulie 2015.

În acelaşi timp, pentru rezultate deosebite, cele mai bune trei lucrări ale fiecărei secţiuni ale elevilor de clasa a XI-a vor fi răsplătite cu trei premii speciale. Tematica acestui concurs este, în esenţă, cea a examenului de matematică - informatică de la bacalaureatul din anul curent.

Comenteaza