Demisie la Ministerul Educației? Cîmpeanu amenință că pleacă dacă bugetul va fi mai mic ca anul trecut

Demisie la Ministerul Educației? Cîmpeanu amenință că pleacă dacă bugetul va fi mai mic ca anul trecut
| Foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, ameninţă cu demisia dacă nu va primi, pentru anul 2021, un buget mai mare decât cel de anul trecut.

Ministrul Educaţiei a declarat, joi, la Antena 3, că nu intenţionează să rămână în funcţie dacă nu i se va da un buget mai mare în 2021 comparativ cu 2020.

„Am afirmat public, în mod repetat şi în mod deliberat, că, dacă înţelegând constrângerile bugetare din acest an, constrângeri bugetare care nu sunt specifice doar României totuşi am o aşteptare clară, în valoare absolută, raportat la execuţia pe 2021, bugetul Ministerului Educaţiei în special şi bugetul educaţiei în general să fie mai mare, în valoare absolută faţă de execuţia bugetară pe 2020. Este un minim. Acest minim dacă va fi asigurat va fi acelaşi ministru la educaţie. Dacă nu va fi asigurat va fi un alt ministru al Educaţiei care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax. 

Declaraţia a fost făcută anterior şedinţei la care participă la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Bugetul pe 2021 nu a fost încă publicat.

Comenteaza