Părinţi din Cluj, despre greva din Educaţie: "Eram turbată dacă aveam copilul pe a 8-a sau pe a 12-a acum"

Părinţi din Cluj, despre greva din Educaţie: "Eram turbată dacă aveam copilul pe a 8-a sau pe a 12-a acum"

Sindicaliștii au anunțat că profesorii vor continua greva de luni. Peste 150.000 de mii de profesori și 70 de mii de angajați din personalul auxiliar vor participa la grevă. Unii părinţi din Cluj-Napoca spun că tot copiii vor avea de suferit.  

Reprezentanții profesorilor au respins duminică oferta guvernului care consta în bonusuri de câte o mie de lei, de două ori pe an, pentru debutanți.

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu părinţii unor copii de liceu din Cluj-Napoca. "Al meu acum e pe a 10-a la Liceul Economic şi, din fericire, au Săptămâna Verde. Adică nu mă afectează foarte tare. Dar recunosc, că eram turbată dacă aveam copilul pe a 8-a sau pe a 12-a acum. 

Vă amintiţi că în pandemie nu s-a făcut şcoală cu adevărat. Al meu când a avut examenul de admitere la liceu a intrat cu lacune mari la limba Română deoarece profesoara nu a intrat luni de zile online. 

Oricum părinţii dau o grămadă de bani pe meditaţii, pentru orele suplimentare. Păcat de copii care totuşi au făcut eforturi până acum, iar ce facem cu ei pe ultima 100 de metri?", a declarat pentru ZIUA de CLUJ părintele unui elev de la Liceul Economic din Cluj-Napoca.

Un alt părinte cu doi copii la licee din Cluj-Naopoca, îl are pe cel mare, în an terminal. "E o decizie gândită aceasta cu greva ca să îi strângă (profesorii - n.red.) cu uşa pe cei din Guvern. În cazul celui de pe clasa a 9-a nu mă afectează. Are "Şcoala Altfel" la Augustin Maior. Şi nu e o pierdere. 

Dar cel mare e pe a 12-a, la Victor Babeş şi pentru noi ar fi fost important să facă orele de română şi matematică. În această perioadă se fac de obicei o grămadă de recapitulări înainte de BAC. Cine ştie cât va dura greva, chiar ne afectează pe cei cu copiii în ani terminali", a declarat un alt părinte din Cluj-Napoca pentru ZIUA de CLUJ. 

Guvernul a transmis, după întâlnirea cu sindicatele din Educație, că își va asuma finalizarea proiectului noii legi a salarizarii, care include și grilele pentru profesori, până la 15 iulie, astfel încât aceasta să poată fi aprobată în Parlament începând cu 1 septembrie.

Comenteaza