Vești bune de pe o secţiune din A3 rămasă în aer! S-a desemnat un nou constructor, iar în 2 ani ar trebui să fie gata

Vești bune de pe o secţiune din A3 rămasă în aer! S-a desemnat un nou constructor, iar în 2 ani ar trebui să fie gata
| Foto: Facebook

Lotul, abandonat de Bechtel în urmă cu mai bine de zece ani, are 26 km, iar pe traseu urmează să fie construite 19 poduri, pasaje și viaducte.

Este vorba despre secţiunea Suplacu de Barcău-Chiribiş, din Bihor. Lotul se întinde pe 26 de kilometri, fiind inclus și viaductul de 1,7 kilometri peste lacul de acumulare din Suplacu de Barcău, care așteaptă să fie finalizat de zece ani, după ce lucrările pe această secțiune au fost abandonate după rezilerea contractului Bechtel, în anul 2013.

,,Încă o secţiune din Autostrada Transilvania are constructor desemnat! După semnarea contractului constructorul român are la dispoziţie 884,12 milioane de lei (fără TVA) şi 24 de luni (6 luni proiectare, 18 luni execuţie) pentru finalizarea lucrărilor pe secţiunea Suplacu de Barcău-Chiribiş (26,35 km)”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului, contractul (finanţat prin Fonduri Europene Nerambursabile) prevede inclusiv construirea a 8 poduri, 8 pasaje şi 3 viaducte.

,,Semnarea contractului va fi posibilă peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii. Secţiunea Suplacu de Barcău-Chiribiş este parte din contractul pentru construcţia Autostrăzii Transilvania semnat în trecut cu constructorul american Bechtel şi care ulterior a fost reziliat”, a mai precizat ministrul.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a transmis că antreprenorul Construcții Erbașu SA a fost desemnat câștigător pentru realizarea secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău - Chiribiș din Autostrada Transilvania.

Această secţiune a Autostrăzii Transilvania a fost relansată în licitaţie în luna ianuarie a acestui an.

Cristian Pistol susținea, în ianuarie, că CNAIR a reuşit să mai atribuie o dată contractul în anul 2015, dar constructorul spaniol nu a reuşit să se mobilizeze, iar contractul a fost reziliat din nou în anul 2016.

Pentru acest lot au depus oferte:

1. CONSTRUCTII ERBAȘU SA (România)

2. Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – DUNA CONSTRUCȚII RO SRL (Ungaria – România)

3. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)

4. NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

5. Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA (România).

Comenteaza