Vești bune de pe A10 Sebeş - Turda! Se deschide complet traficul pe lotul 2

Vești bune de pe A10 Sebeş - Turda! Se deschide complet traficul pe lotul 2
| Foto: infrapress.ro

Antreprenorul grec Aktor anunță că din această săptămană se va putea circula integral pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, unde au fost impuse restricții după alunecările de teren din zona Oiejdea.

În prezent, traficul este restricționat în zonă, pe o distanță de 1,5 kilometri, pe o bandă pe sens, ca urmare a alunecărilor de teren în zona localității Oiejdea.

Constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, compania Aktor din Grecia, încearcă să „închidă” astfel cel mai sensibil punct rămas nefinalizat. Este vorba despre alunecarea de teren din zona localității Oiejdea.,

Potrivit infrapress.ro, Aktor a terminat de așternut balastul stabilizat la km 19, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, și a început asfaltarea autostrăzii, iar între timp se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea grinzilor unor ancore și la betonarea rigolelor. Totodată, muncitorii se ocupă și de torcretarea zidului de coloane forate.

Toate lucrările în zona alunecării de teren de la Oijdea vor fi finalizate în această săptămână, iar șoferii vor putea circula fără restricții pe ambele sensuri.

Anteprenorul și-a asumat ca până în luna aprilie 2022 să finalizeze toate lucrările, însă nu a reușit să se țină de promisiune. Pe acest sector se circulă în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de drum național, cu limitarea vitezei la 60 km/h, potrivit Ministerului Transporturilor.

Pe restul lotului 2, limitarea este la 100 de km/h.

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, județul Alba, au fost montate înclinometre pentru a monitoriza stabilitatea dealului din apropiere.

Chiar dacă circulația a fost deschisă la finele anului trecut, pe lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeș – Turda au continuat lucrările care au mai rămas de executat.

Autostrada A10 are o lungime de 70 de km și face legatura dintre Autostrada A1 și Autostrada A3, pe traseul Sebeș - Turda. Lucrările  la A 10 au început în 2014 și ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor inițiale.

Tronsonul Sebes-Turda este împărțit în patru loturi:

  • Lot 1 - 17,00 km de la intrarea pe autostradă în Sebeș până la Pârâul Iovului
  • Lot 2 - 24,25 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
  • Lot 3 - 12,45 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
  • Lot 4 - 16,30 km de la nodul Decea până în Turda
Comenteaza