Un producător clujean de etichete își deschide centru logistic în Germania

Un producător clujean de etichete își deschide centru logistic în Germania

Societatea Sunimprof Rottaprint Apahida are în plan înființarea unui centru logistic la Hamburg și își propune să devină nr. 1 în domeniu în Europa.

Cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive din România a raportat o creștere a exporturilor cu 10% în 2017 comparativ cu anul precedent, iar la nivelul întregului an se estimează o majorare cu 12%. Exporturile au însumat 24% din afacerile înregistrate în 2017, efectuându-se livrări în 14 țări din Europa, Asia și SUA. Numărul clienților străini a crescut cu 21%, astfel că dintre cei 800 de beneficiari ponderea celor de dincolo de granițe este de 15% din total.

„Unul dintre obiectivele noastre e să fim cei mai buni atât din România, cât și din Europa. Acest lucru este validat de creșterea pe care o înregistrăm de la un an la altul în ceea ce privește exporturile. Din ce în ce mai mulți clienți străini apelează la serviciile noastre, fapt pentru care vom continua investițiile în tehnologizare și avem în plan deschiderea celui de-al doilea centru logistic din Germania”, a declarat Cristian Nechita-Rotta, director general al Sunimprof Rottaprint.

În topul industriilor reprezentate de clienții străini se află industria alimentară și cea chimică, în special produse pentru îngrijirea casei. Cele mai solicitate produse pentru export din oferta Sunimprof Rottaprint sunt etichetele autoadezive, capacele din folie de aluminiu, folia cu barieră și etichetele shrink sleeve.

Operațiunile desfășurate de companie în centrele logistice din afara țării sunt de depozitare și ambalare, producția fiind realizată în exclusivitate în România. Sunimprof este cel mai mare producător de etichete autoadezive din țară și are 250 de angajați.

Cifra de afaceri la nivel de grup se ridică la 20,2 milioane de euro. Principalii săi concurenți din România sunt Imprimeria Națională, Inform Lykos, EDS, Zipper Services și Sodexo Pass, conform portalului Termene.ro.

Comenteaza