Tipografia de etichete din Apahida a mărit exporturile în pandemie

Tipografia de etichete din Apahida a mărit exporturile în pandemie

Etichetele autoadezive, capacele de aluminiu și manșoanele de înghețată sunt cele mai cerute produse la export fabricate de fabrica din comuna Apahida.

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a înregistrat o creștere a exporturilor de 18% în primele șase luni ale anului, perioadă marcată puternic de pandemia de coronavirus.

Până la finalul anului, compania estimează o creștere a exporturilor de peste 20%, comparativ cu anul trecut. În topul celor mai solicitate produse pentru export au fost etichetele autoadezive pentru peturi, populare în Germania, capacele de aluminiu pentru produse lactate, cerute în Ungaria, urmate de manșoanele de înghețată, cu solicitări din toată Europa înaintea începerii sezonului cald.

Majoritatea solicitărilor s-au înregistrat de către clienți din domeniul alimentar, urmați de cei din industria producătoare de soluții chimice. 25% din portofoliul de clienți Rottaprint este reprezentat de clienți din străinătate.

Țările care au înregistrat cele mai mari creșteri ale cererii pentru produsele exportate de Rottaprint, în primele șase luni, au fost: Ungaria, cu o creștere de 23% comparativ cu aceeași perioadă din 2019, și Germania cu 13%. Alte țări care au înregistrat creșteri vizibile au fost Olanda și Polonia.

„Prima jumătate a acestui an a adus o creștere a exporturilor, susținută în cea mai mare parte și de intensificarea producției în industria alimentară și în cea producătoare de soluții chimice, direct influențate de nevoile imediate ale consumatorilor, într-o perioadă marcată de pandemia cu noul coronavirus.

Aceleași tendințe le-am putut observa și pe piața din România, nu numai pe cea a țărilor pentru care facem export”, a declarat directorul general Cristian Nechita-Rotta. Societatea deține fabrica din județul Cluj și centre logistice în Timișoara, Brașov, Ilfov, Pașcani, dar și în Ungaria și Germania, în care lucrează 270 de angajați.

Comenteaza