Un lot din A3, gata luna viitoare! "Se va atinge acea cotă de 1.000 de km de autostradă şi drum expres în România"

Un lot din A3, gata luna viitoare! "Se va atinge acea cotă de 1.000 de km de autostradă şi drum expres în România"

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, că tronsonul Suplacu de Barcău - Nuşfalău din Autostrada Transilvania va fi dat în folosinţă în septembrie.

"Lucrările sunt în grafic, undeva în 15 septembrie vor fi finalizate şi va fi dat în circulaţie acest lot, un lot de peste 13 kilometri. Mai au lucrări acum la capăt, să facă acea descărcare astfel încât să fie folosită întreaga bucată. S-au înscris în ceea ce şi-au asumat iniţial. (...) Odată cu darea în circulaţie a acestui tronson se va atinge această cotă de 1.000 de km de autostradă şi drum expres în România. Prea puţin faţă de cât avem nevoie", a declarat Sorin Grindeanu, miercuri, după o vizită pe teren.

Ministrul Transporturilor a precizat, în schimb, că pe celelalte două sectoare spre Cluj sunt probleme cu alunecările de teren.

"Am fost împreună pe cele două loturi de la Nădăşelu până la Poarta Sălajului. Sunt lucrări extrem de complicate acolo şi am mers pe întreg traseul, au fost alunecări acolo, vor fi, sunt lucruri pe care doar o companie puternică cum e UMB-ul poate să le ducă la capăt (...) Adunate sunt peste 40 de km, eu cred că este unul dintre cele mai dificile loturi de autostradă din ţară, care ar trebui să fie gata la sfârşitul anului viitor", a spus Grindeanu.

Comenteaza