Topul proiectelor de "zgârie-nori" în România. Ce turnuri se ridică la Cluj

Topul proiectelor de "zgârie-nori" în România. Ce turnuri se ridică la Cluj

Deoarece 3 septembrie este considerată Ziua Internațională a Zgârie-Norilor, compania de consultanță în construcții IBC Focus a făcut un tur al celor mai înalte proiecte monitorizate în august în România, cu ajutorul asistenței virtuale VICTA.

  • URBAN PLAZA (Brașov): Ansamblu rezidențial cu patru imobile de locuințe colective cu 10 etaje, cu câte două scări și două blocuri turn cu trei subsoluri și 24 de etaje. Proiectul are o valoare estimată la 340 de milioane de lei.

  • ANA TOWER (București): Turn de birouri cu trei subsoluri și 24-25 de etaje. Situat în capitala țării, proiectul se întinde pe o suprafață de 53.000 mp.

  • GLOBALWORTH CAMPUS (București): Ansamblu de trei imobile de spații de birouri, cu trei subsoluri și 25 de etaje. Proiectul cu o valoare de 232 de milioane de lei se află deja în amenajare.

  • MAURER PANORAMIC (Cluj-Napoca): Imobil de locuințe colective și spații comerciale și birouri, cu cinci subsoluri, mezanin și 21 de etaje în zona Pieței Abator. Proiectul de 23 de milioane de euro este în curs de execuție.

  • ISHO (Timișoara): Ansamblu mixt, cu șase imobile de locuințe între 6 și 20 de etaje, cu 1.200 de apartamente, parcare supraetajată și 9 etaje. Lucrările pentru proiectul de 528 de milioane de lei se află în plină desfășurare.

West City, în topul de primăvară

În topul publicat în aprilie al celor mai înalte clădiri a intrat un alt ansamblu din Cluj. West City Tower (26 etaje) este un complex rezidențial cu două subsoluri, trei demisoluri, parter și 26 de etaje, dintre care ultimul nivel tehnic. În clasamentul precedent au mai intrat clădiri de birouri precum Sky Tower (București) – 37 de etaje, sau UBC (Timișoara) - 27 de etaje.

Comenteaza