Țigările ard bine în pandemie. Vânzările distribuitorului Punctual Comimpex din Cluj au crescut cu peste 17%

Țigările ard bine în pandemie. Vânzările distribuitorului Punctual Comimpex din Cluj  au crescut cu peste 17%

Distribuitorul clujean Punctual Comimpex, controlat de Vasile Mureșan, se numără printre cele mai mari 30 de companii controlate de antreprenori români, cu o cifră de afaceri de 850 milioane de lei.

Domeniul tutunului pare prosper în pandemie față de alte domenii, care au scăzut scăzut în contextul ultimilor doi ani.

Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, o afacere activă în domeniul distribuţiei de ţigări, deţinută de antreprenorul Vasile Mureşan, a finalizat anul 2021 cu afaceri totale de 850,8 milioane de lei (173 milioane de euro), în creştere cu 17,4% faţă de anul anterior, conform datelor transmise de companie, citate de ZF.

Compania clujeană este printre cele mai mari 30 de companii controlate de antreprenori români, potrivit clasamentului realizat de ZF.

Difversificarea domeiului, cheia profitului 

„Evoluţia pozitivă a afacerilor Punctual Comimpex în 2021 se datorează creşterii cu 7,7% a preţului ţigărilor şi cu 9,7% a cantităţii de ţigări vândute. Începând cu anul 2020, s-a observat în rândul consumatorilor, în special a celor tineri, o tendinţă de diversificare  a consumului produselor din categoria tutun, aşa numitele «produse asociate tutunului» (țigări electronice, vape etc - n. r.), tendinţă care s-a accentuat în anul 2021“, a declarat Vasile Mureşan, administratorul companiei Punctual Comimpex.

 

Comenteaza