Foto S-au îmbogățit din țigări, acum investesc în sport

Consilierii locali au pe masă un proiect de extindere a unui complex sportiv privat.

Doi oameni de afaceri clujeni, Vasile și Călin Mureșan, care şi-au făcut un nume în distribuţia de ţigări, investesc la baza sportivă CMC, pe strada Augustin Bunea din Gruia. Consilierii locali au vineri în mapă un plan urbanistic de detaliu pentru o clădire formată din parter, mezanin și etaj, care va găzdui săli de antrenament, vestiare, spații tehnice și administrative, respectiv grupuri sanitare.

Potrivit Termene.ro, societatea care a solicitat aprobarea PUD este Punctual Invest SRL, care îi aparține lui Vasile Mureșan, în proporție de 65%, și Punctual Comimpex SRL, 35%. Vasile Mureșan s-a îmbogățit din afaceri cu țigări. Societatea pe care o deține în totalitate, Punctual Comimpex SRL, a avut anul trecut un profit de 7 milioane de lei și se ocupă cu comerțul cu tutun. Compania clujeană se află în top 10 distribuitori de țigări la nivel național din punct de vedere al mărimii business-ului.

La baza CMC există deja o sală, dotată cu patru terenuri de squash, vestiare și grupuri sanitare. Am sunat la numărul de telefon care figura în dreptul societății Punctual Invest SRL pentru a afla dacă se construiește o clădire nouă sau se autorizează cea existentă, extinsă în urmă cu doi ani. ”Nu știu ce să vă spun. Nu am informații”, a spus o doamnă, care a confirmat că are legături cu societatea.

Presa scrie că, în martie 2016, societatea Punctual Invest SRL l-a dat în judecată pe Emil Boc. Prin acţiunea în contencios administrativ s-a solicitat obligarea primarului să elibereze autorizaţie de construire pentru ”extindere şi etajare construcţie existentă în vederea realizării unei clădiri cu funcţiuni mixte – spaţii comerciale, birouri, locuinţe şi parcări auto – amenajări incintă, împrejmuire, racorduri şi branşamente utilităţi”. Era vorba însă despre un imobil situat pe Calea Dorobanţilor nr. 111 (sediul Punctual Impex SRL). Tribunalul Cluj a constat că refuzul primarului de a elibera autorizaţia de construire este nejustificat.

Comenteaza