Foto Real-estate în pandemie: apartamente vândute exclusiv online

Real-estate în pandemie: apartamente vândute exclusiv online
| Foto: Ecovillas
Real-estate în pandemie: apartamente vândute exclusiv online
Real-estate în pandemie: apartamente vândute exclusiv online
Real-estate în pandemie: apartamente vândute exclusiv online

Ca urmare a noilor măsuri impuse de pandemie, întreaga piaţă de real estate îşi reorientează eforturile şi strategia către mediul online. Deja se vând apartamente 100% online, fără a fi vizionate fizic de către cumpărători.  

Tehnologizarea și pandemia tind să transforme tot ce știam despre piata rezidențială, recunosc agenţii din real-estate. 

Mai mult o necesitate decât un trend, digitalizarea îşi face simţită prezenţa tot mai puternic în segmentul imobiliar. Dacă, până în prezent, vizionările virtuale erau doar o pregătire pentru cele fizice, de această dată au substituit întreg procesul de vânzare face-to-face. 

Cine ar cumpăra un apartament fără să îl vadă? Familii tinere, între 30 şi 45 de ani, care locuiesc în afara ţării, dar plănuiesc să se întoarcă acasă.

“Trebuie să recunosc că, mai mult decât tranzacţiile în sine, m-a bucurat să văd că eforturile noastre de a înţelege nevoile clienţilor şi de a ne apropia de ei au dat roade şi în online. Apartamentele pe care le-am vândut au 2 camere, cu vedere spre pădure, iar clienţii au vârsta cuprinsă între 30 si 45 de ani. Discutând personal cu ei, am observat că, pentru decizia de cumpărare, au fost foarte importante transparenţa proiectului – noi avem materiale vizuale cu stadiul construcţiei de la fundaţie şi până în prezent - şi ideea în sine de apartament pasiv, de a fi eco-friendly”, spune Gabriel Focşeneanu, Ecovillas.

Cei care au achiziţionat de la distanţă apartamente au mărturisit că prezenţa puternică în online, de la social media la articole de presă, a avut o influenţă puternic pozitivă în decizia de cumpărare, prin încrederea pe care au simţit-o atât faţă de proiect, cât şi faţă de dezvoltator.

Comenteaza